Välkomna med och lär er nått nytt eller gammalt om krigstiden!
Kunskapsappen Vevi drar dig ut i naturen tillika som den lär.
Vi tackar alla sommarens glada gäster och övergår till höstöppet, lö-sö kl.12 - 17!
Museikortet är ett nytt och behändigt sätt att fördjupa sig i Finlands många museer.

Välkommen

Vi har den stora glädjen att välkomna dig som besökare till vårt förnyade och mångsidiga krigshistoriska museum i autentisk miljö. Vi är mycket mera än ett traditionellt museum eftersom vi ligger exakt där frontlinjen löpte på Hangö udd under fortsättningskriget.

Som besökare erbjuds du en rent fysisk upplevelse som anknyter till de historiska händelserna under åren 1939–1941 som utspelat sig exakt här.

Vi erbjuder en helt ny basutställning med tillhörande kanonhall som berättar om de strategiskt viktiga åren 1939–1941 på Hangö udd då området utarrenderades till Sovjetunionen.

I vår nybyggda konferenssal kan vi numera ta emot stora grupper och skräddarsy programmet så att det passar just era behov. Vår kantin bjuder på många godsaker.

Utomhus i den vackra tallskogsmiljön finns spännande saker att se och uppleva. Bland dem kan nämnas korsun Gyllene Freden, löp- och stridsgravar samt en hinderbana, främst för våra yngre besökare.

Den s.k. Krigsstigen är en cirka 1 km lång promenadstig i terrängen, längs med vilken man ser många spår från krigstiden. Texthäften till Krigsstigen kan lånas i kantinen.

Det lönar sig att komma också länge ifrån och besöka oss. Hela området är naturskönt och avkopplande trots traktens dramatiska historia.

Och glöm inte att besöka vår nya pärla Irma som ligger i Harparskog. Bunker 302 är nyrestaurerad och ett unikt besöksmål som är öppet för besökare enligt överenskommelse.


Kolla också:

 

Krigsmuseet, Helsingfors

Sotamuseo, Helsinki

IGOR Degergy

museet museo

Kaarteen sotamuseo

Lojo - Lohja

Salpalinja Miehikkälä

museet museo

   
     
 
 

Copyright Hangö Frontmuseum 2017